Alt i ett – kylling med kokos og søtpotet
Det er en grunn til at kyllingkjøtt er blant verdens mest spiste. Her får du en deilig kyllinggryte med kokos og søtpotet.
Ingredienser
- 1 kyllingfilet per person
- 1 ss gurkemeie
- 2 ts tørket ingefær
- 3 ss RAW olje
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 cm frisk ingefær
- 1/2 ts cayennepepper
- 1 dl koriander / basilikum
- 1 mellomstor søtpotet
- 2-4 dl kyllingbuljong/urtebuljong
- 2 bokser kokosmelk
- 2 ss fiskesaus
- 4 dl spinat
- Saften av 1 lime
- Grove pitabrød
Slik gjør du
1. Ha olje, gurkemeie og tørket ingefær i en gryte og rør sammen. Tilsett kylling, og bland godt slik at kyllingen er dekket. La den hvile i 5 minutter.
2. Brun kyllingen ca 2 minutter på begge sider.
3. Kutt sjalottløk, hvitløk og urter, og riv ingefær. Tilsett i gryta og rør sammen. Kutt søtpotet i terninger og tilsett sammen med krydderet.
4. Skru ned varmen og tilsett 2 dl buljong, kokosmelk og fiskesaus. Kok opp og la det koke i 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Blir sausen for tykk, tilsetter du mer buljong.
5. Rør inn spinat og limesaft. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer krydder.
6. Stek pitabrødene som anvist på pakken.