Alt i ett – kylling med kokos og søtpotet

Det er en grunn til at kyllingkjøtt er blant verdens mest spiste. Her får du en deilig kyllinggryte med kokos og søtpotet.


INGREDIENSER

  • 1 kyllingfilet per person 
  • 1 ss Helios gurkemeie 
  • 2 ts Manna tørket ingefær 
  • 3 ss RAW olje 
  • 2 sjalottløk 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 2 cm frisk ingefær 
  • 1/2 ts cayennepepper 
  • 1 dl koriander / basilikum 
  • 1 mellomstor søtpotet 
  • 2-4 dl kyllingbuljong 
  • 2 bokser Helios kokosmelk 
  • 2 ss fiskesaus 
  • 4 dl spinat 
  • Saften av 1 lime 
  • Grove pitabrød 

SLIK GJØR DU

Ha olje, gurkemeie og tørket ingefær i en gryte og rør sammen. Tilsett kylling, og bland godt slik at kyllingen er dekket. La den hvile i 5 minutter. 

Brun kyllingen ca 2 minutter på begge sider.  

Kutt sjalottløk, hvitløk og urter, og riv ingefær. Tilsett i gryta og rør sammen. Kutt søtpotet i terninger og tilsett sammen med krydderet.  

Skru ned varmen og tilsett 2 dl buljong, kokosmelk og fiskesaus. Kok opp og la det koke i 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Blir sausen for tykk, tilsetter du mer buljong. 

Rør inn spinat og limesaft. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer krydder. 

Stek pitabrødene som anvist på pakken. 

Produkter i oppskriften
  1. Helios malt gurkemeie
    Helios Helios malt gurkemeie
    30,-
    På lager i nettbutikken
  2. Manna Ingefær, malt 28 gr
    Manna Manna Ingefær, malt 28 gr
    37,-
    På lager i nettbutikken
  3. Raw Olje hampfrø
    Nature Greens Raw Olje hampfrø
    257,-
    På lager i nettbutikken
  4. Helios Kokosmelk 400 ml
    Helios Helios Kokosmelk 400 ml
    36,-
    På lager i nettbutikken
  5. Herbamare Buljong lavt saltinnhold 250 gr
    A. Vogel Herbamare Buljong lavt saltinnhold 250 gr
    140,-
    På lager i nettbutikken
  6. Helios Koriander 15 gr
    Helios Helios Koriander 15 gr
    20,-
    På lager i nettbutikken