Kremet blomkålsuppe
Blomkålsuppe er populært hos både små og store. Denne har en tvist av texmex, som gjør den ekstra god på kalde dager.
Ingredienser
- 1 ss Raw olje
- 3 ss smør
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- Salt og pepper
- 1 stor blomkål
- 6 dl grønnsaksbuljong
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl revet hvit Cheddar ost
- 1 dl hakkede tomater
- 1 ss tomatpure
- 1 ss Tabasco
Topping:
Stangselleri, vårløk, lime, revet ost, koriander ol.
Slik gjør du
1. Kutt opp løk og hvitløk, stek dette blankt i olje og 1 ss smør.
2. Tilsett salt, pepper, blomkålbuketter og buljong.
3. Kok opp, og la det koke til blomkålen er mør.
4. Blend suppen med en stavmikser eller i en blender og sett tilbake på varm plate.
5. Bland sammen hakkede tomater, tomatpure og tabasco, og tilsett i suppa.
6. Tilsett melk, resten av smøret og rør inn osten.
7. Smak til med krydder og eventuelt mer av tabasco-blandingen.