
Kremet blomkålsuppe
INGREDIENSER
- 1 ss Raw olje
- 3 ss smør
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- Herbamare salt
- Manna pepper
- 1 stor blomkål
- 6 dl Helios grønnsaksbuljong
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl revet hvit cheddar ost
- 1 dl Helios hakkede tomater
- 1 ss Helios tomatpure
- 1 ss tabasco
Topping: stangselleri, vårløk, lime, revet ost, koriander ol.
SLIK GJØR DU
Kutt opp løk og hvitløk, stek dette blankt i olje og 1 ss smør.
Tilsett salt, pepper, blomkålbuketter og buljong.
Kok opp, og la det koke til blomkålen er mør.
Blend suppen med en stavmikser eller i en blender og sett tilbake på varm plate.
Bland sammen hakkede tomater, tomatpure og tabasco, og tilsett i suppa.
Tilsett melk, resten av smøret og rør inn osten.
Smak til med krydder og eventuelt mer av tabasco-blandingen.