Kremet maissuppe med Chorizo
På kalde dager er det alltid deilig med en varm suppe. Denne maissuppen får et ekstra sting når tilsetter Chorizo.
Ingredienser
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 4 ss smør
- 1 ts Chiliflak
- 3 ss siktet spelt mel
- 1 l kyllingbuljong/grønnsaksbuljong
- 7,5 dl mais
- 3 dl lett matfløte
- 200 g Chorizo
- 2 stilker vårløk
- Salt og pepper
Slik gjør du
1. Finhakk løk og hvitløk.
2. Smelt smøret i en kjele, og stek løk og hvitløk til løken er blank og myk.
3. Tilsett Chiliflak og mel. Rør godt sammen og spe med litt buljongvann. Pass på å rør ut alle klumpene før du rører inn med buljong.
4. La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring.
5. Tilsett mais og fløte. La den koke videre i 5 minutter.
6. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer Chili.
7. Skjær Chorizo i skiver og sprøstek den. Hakk vårløken.