Kremet maissuppe med chorizo


INGREDIENSER

  • 1 gul løk 
  • 3 fedd hvitløk 
  • 4 ss smør 
  • 1 ts Helios chiliflak 
  • 3 ss Holli Mølle mel 
  • 1 l kyllingbuljong 
  • 7,5 dl Helios mais 
  • 3 dl lett matfløte 
  • 200 g chorizo 
  • 2 stilker vårløk 
  • Herbamare salt 
  • Manna pepper 

SLIK GJØR DU

Finhakk løk og hvitløk. 

Smelt smøret i en kjele, og stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. 

Tilsett chiliflak og mel. Rør godt sammen og spe med litt buljongvann. Pass på å rør ut alle klumpene før du rører inn med buljong. 

La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring. 

Tilsett mais og fløte. La den koke videre i 5 minutter. 

Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer chili. 

Skjær chorizo i skiver og sprøstek den. Hakk vårløken.

Produkter i oppskriften
  1. Herbamare salt
    Herbamare salt
    79,-
    På lager i nettbutikken
  2. Manna Pepper, malt, økologisk 47 gr
    Manna Pepper, malt, økologisk 47 gr
    43,-
    På lager i nettbutikken
  3. Helios Mais sprø 360 gr
    Helios Mais sprø 360 gr
    30,-
    På lager i nettbutikken
  4. Øko Spelt siktet
    Øko Spelt siktet
    55,-
    På lager i nettbutikken
  5. Helios Chiliflak 23 gr
    Helios Chiliflak 23 gr
    30,-
    På lager i nettbutikken