Vegetarlasagne med Quinoa og Chiafrø
Lasagne er en perfekt rett å servere til middag når storfamilien er samlet. Godt likt av alle – og du lager så mye du vil. Denne varianten med quinoa og chiafrø fortjener å bli smakt av mange!
Ingredienser
- 1 squash
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 3 store gulrøtter
- 200 gram sopp
- 2 dl Quinoa
- 1 dl Helios chiafrø
- 100 gram tomatpuré
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss tørket basilikum
- Salt og pepper
- 1/2 liter økologisk grønnsaksbuljong
- 250 gram cottage cheese
- 1 dl melk
- 1 ts revet muskatnøtt
- 2 kuler frisk mozarella eller revet ost
- 1 ss tørket oregano
Slik gjør du
1. Start med å rive squash og gulrøtter på et rivjern. Finhakk løk, hvitløk og sopp.
2. Ha alle grønnsakene over i en panne, sammen med krydder og litt olje. Stek til grønnsakene faller sammen og vannet fordamper.
3. Skyll Quinoaen som anvist på pakka.
4. Ha Quinoa, Chiafrø, hakkede tomater, tomatpure og grønnsakbuljong i pannen sammen med grønnsakene. La det småkoke i 15 minutter.
5. Sett ovnen på 220 grader.
6. Blend sammen cottage cheese, melk og muskatnøtt.
7. Ha grønnsaksblandingen over i en ildfastform. Topp med ostesausen og revet ost. Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter til osten er smeltet og fått en gylden farge.