Alt om mage og tarm

Mage-og tarmplager er en stor utfordring for mange av oss. Rundt 70% av vårt immunforsvar ligger i tarmen, så det sier seg selv at en god tarmhelse er viktig for å holde oss friske.

Fiber - holder magen i gang

Tilstrekkelig inntak av fiber er viktig for en godt fungerende fordøyelse. Du bør derfor inkludere fiberrike matvarer i kosten. Det finnes også næringstilskudd du kan legge til i kostholdet, for å sørge for nok fiber hver dag. Les mer om hvordan fiber påvirker fordøyelsen og om hvordan du kan få opp fiberinntaket ditt.

Lectinect IBS Pro - til hjelp ved IBS

Omtrent 15 av 100 antas å ha plager knyttet til irritabel tarm (IBS). Les mer om denne tilstanden og Lectinect IBS Pro som kan benyttes.

Melkesyrebakterier – styrk de «gode» bakteriene i tarmen

Tilskudd av melkesyrebakterier støtter opp om en normalt fungerende fordøyelse. Les mer om melkesyrebakterier, hva de gjør i kroppen og hvilke melkesyrebakterie-tilskudd du kan velge mellom.

Fordøyelsesenzymer - for å støtte fordøyelsen

Fordøyelsesenzymer er sentrale i fordøyelsesprosessen, de er nødvendige for å fordøye viktige næringsstoffer i maten vi spiser. Mangel på ulike fordøyelsesenzymer kan gi flere vanlige mageplager. Les mer og fordøyelsesenzymer og om tilskudd med slike enzymer.

Eplecidereddik for fordøyelse og vekt

Eplecidereddik brukes gjerne for å støtte opp om en normal fordøyelse. Les mer om hvorfor eplecidereddik er så populært, og om hvordan du bruker eplecidereddik.

Ti tips for en glad mage

Er du lei av at magen slår seg vrang? Mange sliter med fordøyelsen. Her har du ti gode råd for å holde mage og tarm så godt fungerende som mulig.

Gode råd mot oppblåst mage

Luft i tarmene er helt normalt, men hos mange kan oppblåst mage være et problem i hverdagen. Her har du noen råd når magen er oppblåst, stinn eller kranglete.

Tanker om tarmen

Tarmen er kroppens største organ og inneholder opp til hundre ganger flere bakterier enn det er celler i kroppen. Rundt 70 prosent av immunforsvaret vårt ligger i tarmen.

Molkosan for magen

Molkosan er fermentert myse laget av økologisk melk. Den fermenterte mysen er rik på melkesyre L+ og brukes for å fremme en normal fordøyelse.

Derfor bør du spise fermentert mat

Med noen hederlige unntak som surdeigsbrød, ost, syrnet melk og vin, er det aller meste av maten vi spiser industrielt fremstilt mat uten levende bakterier. Dette liker fordøyelsen vår dårlig!